TTE® GROEN - voor onafgesloten & groene verkeersgebieden

Een innovatieve bouwmethode die nieuwe dimensies opent voor vegetatietechnologie, regenwaterbeheer en belastbaarheid. Want TTE® is meer dan alleen een gazonrooster.
Pictogram Recycling
Pictogram aantoonbaar milieuneutraal
Pictogram Made in Germany
Pictogram TÜV-getest

Optimale vergroeningseigenschappen
Wanneer duurzaamheid wortel schiet


Conventionele groenbedekkingen zoals grasklinkers en straatstenen met grasvoegen vertonen in de praktijk onvoldoende toevoer van water en voedingsstoffen en een laag aandeel groen. Hierdoor zijn ecologische functionaliteit en veerkracht zeer beperkt. Dit resulteert in slechts beperkt mogelijke toepassingen.

De lastenverdelende eigenschap van de TTE® kunststof grasroosters maakt het gebruik van een substraatstructuur mogelijk - ook onder de bovenlaag (totaal 25-30 cm). Bij conventionele gazonstraatstenen of gazonhoningraten bevindt het substraat zich alleen in de kamers en voegen. Deze voor vegetatie geschikte onderlaag van grindgazon vormt een verlengde wortelruimte en zorgt voor een uitzonderlijk hoge wateropslag en toevoer van voedingsstoffen. Ze steken minimaal 15 mm over de graszode uit en beschermen deze tegen druk- en schuifkrachten.

Zo ontstaat veerkrachtig groen voor duurzaam regenwaterbeheer en een verhoogde leefbaarheid.

Gebiedsinfiltratie met bijna natuurlijke
regenwaterbehandeling


Door de extreme verdichting van de ondergrond en de onderlaag is de doorlatendheid van de bodem in conventionele infiltreerbare bestratingen sterk verminderd. Daarnaast worden verontreinigende stoffen vaak niet voldoende gefilterd en afgebroken en komen deze in het grondwater terecht.

Het sneeuwschoenprincipe van de TTE® composietpanelen behoudt het infiltratievermogen van de bodem en zorgt zo voor een maximale waterretentie. De hoge wateropslag en het capillaire vermogen van het grassubstraat met grind voorziet het gras niet alleen van water. Het zorgt ook voor een verhoogde verdamping voor een verbeterd stadsklimaat. De structuur van het substraat vormt ook een levendige bodemzone die ons grondwater beschermt. Eén gram aarde bevat miljarden micro-organismen. Deze bacteriën, schimmels, algen, protozoa en verschillende fysisch-chemische processen breken verontreinigende stoffen af of binden deze.
Bescherming tegen hoog water en grondwater met TTE® GRÜN door volledige, gedecentraliseerde en natuurlijke oppervlakte-infiltratie. Langdurig koelingseffect.
bijna natuurlijke oppervlakte-infiltratie
  • volledige, gedecentraliseerde oppervlakte-infiltratie
  • Overstromingsbescherming en grondwateraanvulling
  • Langdurig koelend effect door verdamping
Regenwaterbehandeling met TTE® GRÜN door CO2-binding, fijnstofbinding. Leefruimte voor biodiversiteit en bodemleven.
Regenwaterbehandeling
  • de levende bodemzone filtert op natuurlijke wijze verontreinigende stoffen
  • CO2 en fijnstof binden door vegetatie
  • Habitat voor biodiversiteit en bodemleven
Ideale begroening met TTE® GRÜN door bescherming van de grasnerf en bijzondere substraatopbouw. Optimale water- en voedingsstoffentoevoer.
Ideaal groen
  • Bescherming van de graszode door stabiele, verhoogde banden (15 resp. 20mm)
  • De structuur van het substraat zorgt voor een ideale toevoer van water en voedingsstoffen
  • vergrote wortelruimte
Lees meer over de lastverdelingsfuncties en CO2-reductie van het duurzame TTE®-systeem hier

TTE® directGREEN – we leveren het gras meteen mee


Een professionele voorbegroening van de TTE® MultidrainPLUS kunststof gazonroosters gedurende minimaal 2 tot 3 maanden garandeert de hoogste graskwaliteit zonder onkruid. De totaaloplossing maakt direct groen en gebruik mogelijk. Het is bijzonder voordelig dat het op elk moment van het jaar kan worden gelegd. Ook leveren wij een hoogwaardig substraat en de vulling daarvan evenals vakkundig zaaien inclusief verzorging.
TTE® directGREEN kant-en-klaar geleverd
TTE® directGREEN kant-en-klaar geleverd
Snel met de hand of machinaal leggen
Snel met de hand of machinaal leggen
Meteen groen – meteen bruikbaar
Meteen groen – meteen bruikbaar

Flexibele combinatie met TTE® KLINKERS


Pleisterstenen+voor+het+vullen+van+de+TTE%C2%AE-kunststof+roosterplaat+in+verschillende+kleuren.
Niet-afgekit+bevestigde+parkeerplaats+metTTE%C2%AE+KLINKERS+en+TTE%C2%AE+GROEN.
Onze TTE®-straatsteen is speciaal ontworpen voor het TTE®-kunststofrooster en maakt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden voor de combinatie van bestrating en groen mogelijk. Zo kunnen binnen het systeem heel eenvoudig parkeermarkeringen worden gemaakt. In de belaste delen van de rijstroken verhoogt de verharding het draagvermogen. Vergroende parkeerplaatsen kunnen individueel worden ontworpen en zelfs worden aangepast aan intensief gebruik.

Ontdek onze oplossingen

Kunststof roosterplaat TTE® KLINKERS

TTE® KLINKERS


100% decentrale infiltratie

Kunststof roosterplaat TTE® MINERAAL

TTE® MINERAAL


Veilig grind en kiezeloppervlakken

Toepassingsgebieden voor TTE® GROEN


Rendering van de verschillende toepassingsgebieden van TTE® - van de parkeerplaats, via de brandweeroprit tot de parallelweg.
Rendering van de verschillende toepassingsgebieden van TTE® - van de parkeerplaats, via de brandweeroprit tot de parallelweg.
Overtuig uzelf van TTE® GROEN! Krijg gratis advies.


e-mail

U kunt ons bereiken...
Ma – Vrij:   8:00 – 17:00 Uhr
© 2024 Hübner-Lee GmbH & Co. KG
Website klimaatneutraal gehost door ionos.