TTE® KLINKERS – veerkrachtige verkeersgebieden met 100% infiltratie

Een innovatieve constructiemethode die een infiltratieverharding combineert met de waterbergende functie van een greppel. Op deze manier sijpelt zelfs zware neerslag volledig decentraal weg.
TTE® KLINKERS - geschikt voor infiltratie, belastbaar, duurzaam.
Pictogram Recycling
Pictogram aantoonbaar milieuneutraal
Pictogram Made in Germany
Pictogram TÜV-getest

Kwelverharding & greppel in één
– houd zware regenval op een voorspelbare en veilige manier tegen

Conventionele waterdoorlatende deklagen zoals drainagestraatstenen en drainerende bestrating zijn beperkt in hun doorlatendheid. Door de fijne poriën in de voegvulling van de bestrating met infiltratiegroeven of het beton zelf - straatsteen met poriën - neemt het infiltratievermogen sterk af, vooral na een bepaalde gebruiksperiode. Hierdoor kan zware neerslag vaak maar in beperkte mate worden opgevangen. Voor de bescherming tegen overstromingen is het echter cruciaal om de afvoerpieken te verlagen.

TTE® KLINKERS heeft zowel volledig open voegen als afvoerkanalen en holtes, die een infiltratiesnelheid genereren van 328.000 l/s*ha (gemiddelde neerslag in Duitsland = 270 l/s*ha). De doorlatendheid is honderden tot duizend keer hoger dan die van conventionele straatstenen met infiltratiemogelijkheid. Aanvullende drainagemaatregelen en de regenwaterheffing zijn niet vereist. De speciale composietpanelen zorgen voor een vlakke lastenverdeling. Op deze manier blijft de infiltratiecapaciteit van de bodem behouden en kunnen grindmengsels met grove poriën worden toegepast. Deze combineren de functie van een basislaag met die van een greppel die water opslaat. De TTE® constructie KLINKERS 2 maakt bijvoorbeeld een opslagcapaciteit van meer dan 100 l/m² mogelijk. Extreme regenbuien kunnen tijdelijk worden opgeslagen in slecht doorlatende gronden en met een vertraging in de ondergrond sijpelen.

We creëren gratis lekkagecontroles voor uw project met planningszekerheid.


Innovatief composietsysteem
combineert hoge belastbaarheid & volledige infiltratie


Uitgebreide infiltratie is de meest efficiënte en eenvoudigste manier van bescherming tegen overstromingen. In de handel verkrijgbare waterdoorlatende straatstenen zijn echter niet erg belastbaar en kunnen schuifkrachten slechts in beperkte mate opnemen. Ze worden daarom alleen gebruikt in stilstaande en minder bezochte gebieden zonder zwaar verkeer. Het mogelijke aandeel waterdoorlatende oppervlakken in het totale verkeersoppervlak is daardoor sterk beperkt.

Hoge verkeersbelastingen vereisen een drukvast en afschuifvast oppervlak. De TTE® infiltratiebestrating is goedgekeurd voor zwaar verkeer (belastingsklasse SLW 60). De getande tand- en groefverbinding maakt een driedimensionale belastingoverdracht mogelijk. Op deze manier worden beide verticale drukkrachten overgedragen en verdeeld naar de aangrenzende composietpanelen en worden schuif- en schuifkrachten veilig door de tanden geabsorbeerd. TTE® KLINKERS is daarom niet alleen een infiltreerbaar plaveisel met een hoge doorlatendheid en retentiefunctie, maar biedt ook een breed scala aan toepassingen. Hierdoor worden afgesloten oppervlakken tot een minimum beperkt. De regenwaterbijdrage wordt bespaard.
Mit TTE® KLINKERS bevestigde oppervlakken kunnen zonder problemen door vrachtwagens gebruikt worden.
Mit TTE® KLINKERS bevestigde oppervlakken kunnen zonder problemen door vrachtwagens gebruikt worden.
Lees meer over de lastverdelingsfuncties en CO2-reductie van het duurzame TTE®-systeem hier

TTE® directPAVE – complete oplossing
voor machinale installatie


Wij doen het werk voor u en vullen TTE® MultidrainPLUS af fabriek met TTE® klinkers. Zo kunnen waterdoorlatende verhardingen snel en eenvoudig machinaal of met de hand worden gelegd. Dit bespaart niet alleen veel tijd en moeite, het maakt de oplossing ook nog eens zuiniger. Ideaal in combinatie met onze kant-en-klare, voorvergroende TTE® directGREEN.
kant en klaar geleverd
kant en klaar geleverd
Snelle installatie
Snelle installatie
100% gedecentraliseerde infiltratie
100% gedecentraliseerde infiltratie
steengrijs
steengrijs
robijnrood
robijnrood
antraciet
antraciet
antraciet mix
antraciet mix
zandkleurig
zandkleurig
wit
wit
grip
grip
Overtuig uzelf van TTE®! Krijg gratis advies.


Flexibele combinatie met TTE® GROEN


Pleisterstenen+voor+het+vullen+van+de+TTE%C2%AE-kunststof+roosterplaat+in+verschillende+kleuren.
Met TTE® KLINKERS en TTE® GROEN bevestigde parkeerplaats.
Mag het ook wat groener? Met TTE® MultidrainPLUS combineert u eenvoudig groen en bestrating in één systeem. TTE® KLINKERS kan worden gebruikt als parkeerplaatsmarkering of in vervuilde gebieden zoals rijstroken of in trottoirs. Zo kunnen parkeerplaatsen worden aangepast aan hun gebruiksintensiteit of kunnen paden worden gecreëerd binnen brandweeringangen. Zelfs kleinschalige ontwerpen zoals lijnen, opgeloste rasters of belettering zijn mogelijk.
Downloads

Ontdek onze oplossingen

TTE® GRÜN - het duurzame grasrooster

TTE® GROEN


Ideaal groen

Kunststof roosterplaat TTE® MINERAAL

TTE® MINERAAL


grind en splitoppervlakken bestraten

Toepassingsgebieden voor TTE® KLINKERS


Rendering van de verschillende toepassingsgebieden van TTE® - van de parkeerplaats, via de brandweeroprit tot de parallelweg.
Rendering van de verschillende toepassingsgebieden van TTE® - van de parkeerplaats, via de brandweeroprit tot de parallelweg.
e-mail

U kunt ons bereiken...
Ma – Vrij:   8:00 – 17:00 Uhr
© 2024 Hübner-Lee GmbH & Co. KG
Website klimaatneutraal gehost door ionos.